Google

28 Ağustos 2007 Salı

ARACIMIZ HONDA CIVIC HYBRID, "EN EKOLOJİK ARAÇ"

Bizim de kullanmayı tercih ettiğimiz araç olan Honda Civic Hybrid, Almanya'nın taşımacılık ve çevre kuruluşu Verkehrs Club Deustchland (VCD) tarafından yapılan çevreci araçlar sıralamasında "en ekolojik araç" seçildi.

Honda'dan yapılan yazılı açıklamada, VCD'nin değerlendirmede "en sessiz", "en az yakıt tüketimine sahip" ve "en az zararlı gaz emisyonu" kriterlerini göz önünde bulundurduğu belirtildi.

Değerlendirmede Civic Hybrid'in, çevre ve konforlu sürüş için tüm gereklilikleri karşıladığı ve "dikkat çekici" sessizliğiyle en yüksek puanı toplamayı başardığı da kaydedildi.

Honda Civic Hybrid, geçtiğimiz yıl da VCD tarafından "en çevreci araç" seçilmişti.


Civic Hybrid, 2006 yılında da 22 ülkeden 48 jüri üyesinin seçimi ile dünyada yılın "en çevreci" otomobili ünvanını elde etmişti.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

1997'den beri piyasada olan Toyota Prius, hibrid teknolojisinde dünya pazarının %90'unu şimdiden ele geçirdi bile. 2005'de Avrupa'da Yılın Otomobili seçilen Prius doğa dostu hibrid teknolojisinin faydalarını kanıtlayan, etkileyici bir örnek.

kaynak: http://otomobil.ntvmsnbc.com/haberler_070515_OtomobilOscarlari.asp



Otomobil motorlarının “Oscar”ı sahiplerini buldu

“International Engine of the Year” ödülleri, her sene İngiltere’nin motorlar üzerine teknik yayımları olan bir basın kuruluşu tarafından düzenlenen ve jürisi otomobil gazetecileri tarafından oluşan bir yarışma.

Kategoriler ve sonuçları şöyle:


En iyi yakıt ekonomisi

1
Toyota Hybrid 1.5-litre (Prius)
244 Puan

2
Honda Hybrid 1.3-litre IMA (Civic)
130 Puan

3
Fiat-GM Diesel 1.3-litre (Panda, Grande Punto, IDEA, Doblo, Lancia Ypsilon, Musa, Opel/Vauxhall Agila, Corsa, Astra, Meriva, Tigra, Combo, Suzuki New Ignis)
118 Puan

4
Volkswagen 1.4-litre FSI (TSI) (VW Golf, Touran, Jetta)
111 Puan

5
BMW Diesel 3-litre Twin Turbo (335d, 535d)
90 Puan

6
Mercedes-Benz Diesel 3-litre (C, E, S, CLS, G, R, ML, GL, Chrysler 300C, Jeep Grand Cherokee, Commander)
45 Puan