Google

16 Eylül 2007 Pazar

Siyah Poşet Kullanmayalım

Türkiye Belediyeler Birliğinin alışverişlerde siyah naylon poşet kullanımını yasaklama kararına Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nden destek geldi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, esnaflara "siyah poşet kullanmayın" çağrısında bulunarak, siyah poşet yerine file ve bez torbaların kullanılmasından yana olduklarını söyledi.
Çelikus, yaptığı açıklamada Türkiye Belediyeler Birliğinin, esnafların siyah poşet kullanımını yasaklayan kararını desteklediklerini belirtti. Çelikus, “Bütün esnaflar olarak bu karara uyalım” çağrısında bulundu.

FİLE VE BEZ TORBALAR KULLANILSIN
İnsan sağlığını olumsuz etkileyen siyah poşet yerine file ve bez torbaların kullanılmasından yana olduklarını kaydeden Çelikus, “Halk sağlığı bizim için çok önemli. ESDER olarak insan sağlığını tehlikeye atan naylon poşetlerin kullanılmasına karşıyız. Gelecek nesilleri bile etkileyen naylon poşetlerin bir an önce piyasadan kalkması gerekir. Naylon poşetler sadece insan sağlığını değil aynı zamanda ekolojik dengeyi de bozuyor” diye konuştu.

HALKIMIZ DUYARLI OLSUN
Sadece esnafların değil vatandaşların da duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Çelikus, “Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Temiz ve yaşanılabilir bir dünya için insan sağlığı ve çevre temizliğine azami dikkat etmemiz gerekir. Yıllar önce yaptığımız gibi pazara, çarşıya çıktığımızda file ve bez torba kullanırsak temiz bir dünya yolunda önemli bir adım atmış oluruz” dedi.

Anka

Kaynak : File Hareketi

Hiç yorum yok: